Groene ICT

#Datacenters #Stroom #Veiligheid

Wij gebruiken energie uit een duurzame bron, namelijk onze eigen windturbine. Datacenter Groningen was één van de eerste datacenters in Nederland, dat op 100% duurzame stroom draaide. Gelukkig stappen steeds meer datacenters over. Het energieverbruik van ICT neemt met de groei van online diensten en systemen in de cloud alleen maar toe.

Energiezuinige koeling

Door te kiezen voor innovatieve koelsystemen als ‘freecooling’ en ‘cold-corridor’ kunnen wij het energieverbruik ook nog eens aanzienlijk reduceren. Voor de koeling wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van ‘directe vrije koeling’. Doordat de temperatuur binnen meestal hoger is dan de temperatuur buiten, kan er gekoeld worden met behulp van buitenlucht. Dit ontlast niet alleen het milieu maar ook nog eens uw portemonnee.

Efficiënt stroomgebruik

Datacenter Groningen heeft in het gehele pand gedacht aan energie- en milieubesparing. Apparatuur wordt automatisch uitgeschakeld bij geen gebruik en verlichting wordt alleen ingeschakeld als er beweging is in de ruimte.

Milieuvriendelijk blussen

Mocht er onverhoopt brand uitbreken in het datacenter, dan wordt voor blussingen gebruik gemaakt van IG100®, een inertblusgas. Dit is een mengsel van stikstof en argon, twee stoffen die al in de lucht voorkomen. Voordeel van deze manier van blussen zijn onder andere: de apparatuur op zaal wordt niet aangetast door corrosie of residu en het is niet schadelijk voor het milieu.