VOIP Telecom

U verstaat uw vak, wij verstaan uw vraag naar naadloze service en snelle en veilige toegang tot uw beheeromgeving. Met onze expertise en goed uitgeruste datacenter kunnen we u optimaal van dienst zijn. We zijn carrier en provider neutraal.

De beste basis voor telefonie vindt u bij ons: een uitstekende connectiviteit en veel ruimte voor dataverkeer. We zijn betaalbaar en betrouwbaar. In het beheer van telefonie denken we graag met u mee. Uw zorg is bereikbaarheid en wij begrijpen wat u daarvoor van ons datacenter nodig heeft. Een constante verbinding. Daar zorgen wij voor.
Mocht het nodig zijn, dan kunt u ons datacenter via de A7 gemakkelijk bereiken. Er staat een werkplek en koffie klaar.

Kenniscentrum

Toegang tot ons datacenter

Wij hanteren een strikt toegangsbeleid, om uw data en diensten te beschermen. U bepaalt zelf in uw klantportal wie namens uw onderneming naar binnen mag. Met een op naam geregistreerd pasje en een unieke alarmcode kan uw medewerker naar binnen.

We weten altijd wie er binnen zijn. Bezoekers worden eveneens geregistreerd. Bij bezoek aan het datacenter is legitimatie verplicht.

Veiligheid van uw data

Ons gebouw wordt beveiligd met  beveiligingssysteem dat Borg gecertificeerd is en dus aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Voor extra toezicht zijn er op strategische punten camera’s geplaatst . Daarnaast zijn er tal van niet-zichtbare veiligheidsmaatregelen getroffen. Het pand is afgesloten met een hek op spanning.
Datacenter Groningen heeft verder een geavanceerd toegangscontrolesysteem.

Brandbeveiliging

Brandbeveiliging bestaat uit twee delen: detectie en blussing.

Voor detectie wordt gebruik gemaakt van een aspiratie detectie systeem. Dit is een detectiesysteem dat twee keer detecteert voordat een melding gegeven wordt. Dat is belangrijk omdat in een serverruimte de luchtverplaatsing anders is dan in andere omgevingen.

Voor blussingen wordt gebruik gemaakt van IG100®, een inertblusgas. Dit is een mengsel van twee stoffen die al in de lucht voorkomen, namelijk stikstof en argon. Uw apparatuur wordt hierdoor niet aangetast door corrosie of een residu en het is niet schadelijk voor het milieu.

Permanente stroomvoorziening

Datacenter Groningen garandeert een permanente stroomvoorziening om uitval en eventuele schade aan uw apparatuur te voorkomen.

De UPS (Uninterruptible Power Supply) en het noodstroomaggregaat sluiten stroomonderbreking uit. In het datacentrum zijn twee stroomcircuits aanwezig. Wanneer éen uitvalt, dan blijft uw apparatuur toch gevoed. Bij langdurige stroomuitval wordt automatisch overgeschakeld op het noodstroomaggregaat. Deze wordt regelmatig getest door ons onderhoudsteam. Voor het aggregaat hebben wij standaard 16 uren aan brandstof op voorraad en indien nodig wordt dit aangevuld.

Racks worden standaard geleverd inclusief een dubbele stroomtoevoer (twee power feeds) in uw rack. Bij uitval van één van deze feeds, verloopt de totale door u benodigde stroomlevering via de andere feed, waardoor uw stroomvoorziening ononderbroken doorgaat, en uw apparatuur daar geen enkele hinder van ondervindt.
Het is daarom essentieel om uw individuele apparatuur aan te sluiten op zowel de A stroomtoevoer als de B stroomtoevoer. Als uw apparatuur niet die mogelijkheid heeft kunt u een automatisch omschakelsysteem (ATS) gebruiken.

Toegang

U heeft 24/7 toegang tot uw ICT-omgeving in het datacenter. In uw klantportal kunt u bepalen wie toegang mag hebben namens uw onderneming. U krijgt de beschikking over uw eigen pasjes om toegang te krijgen. We hanteren een strikt toegangsbeleid. Deze wordt in de sleutelovereenkomst omschreven.

Monitoring

De verschillende componenten worden 24/7 pro-actief gemonitord zodat we bij eventuele storingen gelijk in kunnen grijpen. U kunt denken aan de luchtvochtigheid en temperatuur, maar ook welke toegangspassen actief zijn.

Via my.datacentergroningen.nl kunt u uw toegang registreren. Ook kunt het stroomverbruik van uw rackspace zien. Deze wordt elke dag gelogd. Als u connectiviteit afneemt kunt u ook in de portal het verbruik zien.

Waaruit bestaat een datacenter?

De 19” (inch) racks in het datacenter staan permanent klaar voor gebruik. Als groei van uw infrastructuur daarom vraagt kunt u op elk gewenst moment uitbreiden. Wilt u de uitbreiding onderbrengen in aaneengesloten kasten, dan is het raadzaam deze alvast te reserveren.

De racks staan in een gemanagede ruimte. In het datacenter worden een continue stroomtoevoer  (Uninterruptable Power Supply), back-up generatoren, fysieke beveiliging en geavanceerde brandbestrijdingsmiddelen gegarandeerd.

We bieden een redundante infrastructuur, inclusief de systemen die een continue dienstverlening mogelijk maken.

Rackspace specificaties:

Knürr 47″ hoog 19″ kabinet
24×7 toegang
Standaard A + B feed
X KW per kast
5 toegangspassen
Cijferslot per rack

De volgende (rack-) opties zijn mogelijk:

Rack Watt (standaard)

een heel 19 inch rack (60x120cm, 47U) 1000 Watt* 16 ampère
een heel 19 inch rack (60x120cm, 47U) 1000 Watt* 32 ampère

*extra kW mogelijk

Standaard omvat de dienst

  • Huur van een rack (speciaal ontworpen voor heavy industry use)
  • Stroomverbruik (inbegrepen tot de hoogte van de staffel waartoe u zich contracteert daarna op nacalculatie)
  • Dual (A en B) power feed 230 V AC,
  • 16 Ampère óf een dual (A en B) power feed 230 V AC, 32 Ampere
  • Patch

Datacenter Groningen is uw betaalbarebetrouwbare en flexibele co-locatie ‘om de hoek’.