4 dingen waar je om moet denken wanneer je naar een datacenter gaat.

#Connectiviteit #Datacenters #Stroom #Veiligheid

Je hebt besloten om jouw IT-infrastructuur te verhuizen naar een datacenter, maar waar moet je allemaal over nadenken, wat moet je weten en wat moet je regelen. In dit artikel vertellen wij jou om welke 4 dingen je moet denken wanneer je naar een datacenter wilt verhuizen.

Waarden

Uiteindelijk kies je een datacenter dat past bij jouw als ondernemer of bij jouw organisatie. Het is vooraf belangrijk dat je weet wie je bent als bedrijf en waar jij waarde aan hecht. Is het bijvoorbeeld voor jou belangrijk dat er 24/7 iemand op locatie is of wil je graag een vast contactpersoon. Denk vooraf goed na over wat voor ondersteuning jij nodig hebt van een datacenter.

Hoeveelheid servers

Vervolgens is het belangrijk om in kaart te brengen hoeveel ruimte jouw apparatuur in beslag gaat nemen. Hoeveel servers wil je plaatsen en heb je aan één rack voldoende of heb je meerdere nodig.

Netwerk

Daarnaast is het belangrijk om alvast na te denken over hoe je het netwerk ingedeeld wilt hebben. Hoeveel IP-adressen heb je nodig en wil je bijvoorbeeld gebruik maken van IPv4 of van IPv6? Bovendien is het verstandig om vooraf na te gaan hoeveel internet je gaat verbruiken.

Stroom

Op basis van jouw servers en netwerkvoorkeuren kunnen we gaan kijken hoeveel stroom je gaat verbruiken, wat voor type voeding je nodig hebt en hoeveel stroom je naar verwachting zult gaan gebruiken.

Zoals eerder genoemd denken wij van Datacenter Almere en Datacenter Groningen graag met je mee over de benodigdheden, de apparatuur en de indeling. We bieden hands on support. We zijn niet bang om onze mouwen op te stropen en je te helpen.

Heb je vragen of wil je graag meer informatie?