Lorawan active in Datacenter Groningen

21 July 2023

Since October, you can use the lorawan gateway with your sensors:

dcgzuidbroek and dcgzuidbroek2

With this nice addition, you can log in to sensors at distances from 5-15 km. This is completely free of charge.

Need help setting it up? Then send us a message: engineers@datacentergroningen.nl

Lorawan is used for sensors in agriculture to take various measurements on soil conditions. The sensors can also measure batteries, humidity or temperature – there are countless applications. Together with Noorderpoort college and Noorderpoort students, we started a project to set up test sites in the Groningen region. As a company, do you have a decent project we can take measurements for? If so, let us know! We like to think along with you.

Over Datacenter Groningen
In samenwerking met Getronics heeft Datacenter Groningen een betrouwbaar datacenter gebouwd, dat beschikt over de meest moderne faciliteiten en innovatieve systemen en alles is dubbel uitgevoerd. Dit datacenter is ISO 9001/27001 en NEN 7510 gecertificeerd en hiermee wordt gegarandeerd dat de zaken op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen en informatiebeveiliging goed geregeld zijn.

Het ligt op een perfecte locatie tussen Eemshaven en de N33 (Assen). Het is een uitstekende verbindingsmogelijkheid voor zowel een fysiek bezoek als een bezoek aan ‘de digitale snelweg’.

Over Weserve
Weserve is een provider en operator van glasvezel en sinds 2003 actief in de cloud- en hostingmarkt. Sinds 2013 focust het bedrijf zich op glasvezeldiensten en inmiddels voorzien ze vele locaties van internet, televisie en telefonie op glasvezel. Naast de zakelijke markt, wordt ook de consumentenmarkt bediend met een tweetal consumentenmerken.

Weserve beheert haar eigen netwerk en hardware vanuit 25 datacenters verdeeld over Nederland. Het bedrijf beschikt over eigen koppelingen met diverse grote glasvezelleveranciers. Daarnaast belicht en beheert Weserve haar eigen aangelegde netwerken en die van derden, zoals de netwerken van diverse glasvezelcoöperaties in Nederland.

Weserve biedt housing aan tegen zeer concurrerende prijzen zonder in te leveren op kwaliteit. Kortom, uw IT-infrastructuur is in goede handen!