LoRaWAN im Datacenter Groningen aktiv

21 Juli 2023

Seit Oktober können Sie mit Ihren Sensoren das LoRaWAN Gateway nutzen:

dcgzuidbroek und dcgzuidbroek2

Mit dieser hilfreichen Erweiterung ist es möglich, Sensoren in einem Umkreis von 5-15 km anzumelden. Und zwar völlig kostenlos.

Brauchen Sie Hilfe beim Einrichten? Dann schicken Sie eine Nachricht an: engineers@datacentergroningen.nl

LoRaWan wird z. B. in der Landwirtschaft eingesetzt, um mithilfe von Sensoren den Bodenzustand zu messen. In zahlreichen anderen Anwendungsmöglichkeiten können Sensoren die Feuchtigkeit und Temperatur oder auch den Ladezustand von Batterien überprüfen. Gemeinsam mit der Berufsschule Noorderpoort und Schülern haben wir ein Projekt zur Einrichtung von Teststandorten in der Region Groningen gestartet. Haben Sie als Unternehmen ein interessantes Projekt, bei dem wir Messungen durchführen können? Dann lassen Sie es uns wissen! Wir denken gerne mit Ihnen mit.

Over Datacenter Groningen
In samenwerking met Getronics heeft Datacenter Groningen een betrouwbaar datacenter gebouwd, dat beschikt over de meest moderne faciliteiten en innovatieve systemen en alles is dubbel uitgevoerd. Dit datacenter is ISO 9001/27001 en NEN 7510 gecertificeerd en hiermee wordt gegarandeerd dat de zaken op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen en informatiebeveiliging goed geregeld zijn.

Het ligt op een perfecte locatie tussen Eemshaven en de N33 (Assen). Het is een uitstekende verbindingsmogelijkheid voor zowel een fysiek bezoek als een bezoek aan ‘de digitale snelweg’.

Over Weserve
Weserve is een provider en operator van glasvezel en sinds 2003 actief in de cloud- en hostingmarkt. Sinds 2013 focust het bedrijf zich op glasvezeldiensten en inmiddels voorzien ze vele locaties van internet, televisie en telefonie op glasvezel. Naast de zakelijke markt, wordt ook de consumentenmarkt bediend met een tweetal consumentenmerken.

Weserve beheert haar eigen netwerk en hardware vanuit 25 datacenters verdeeld over Nederland. Het bedrijf beschikt over eigen koppelingen met diverse grote glasvezelleveranciers. Daarnaast belicht en beheert Weserve haar eigen aangelegde netwerken en die van derden, zoals de netwerken van diverse glasvezelcoöperaties in Nederland.

Weserve biedt housing aan tegen zeer concurrerende prijzen zonder in te leveren op kwaliteit. Kortom, uw IT-infrastructuur is in goede handen!