Diensten

Hoogwaardig, klantgericht en flexibel. Dat omschrijft de diensten van Datacenter Groningen. We bieden hoogwaardige dataruimte, hulp bij het onderbrengen van uw ICT en we zijn uw kennispartner bij bijvoorbeeld cybercrime en groene ICT.

Meer dan dataruimte

We hebben uiteraard veel ruimte voor uw data, systemen en diensten beschikbaar. We zijn deskundig en koppelen uw ICT naadloos, zodat continuïteit gewaarborgd is. Heeft u vragen, stel ze gerust aan ons professionele en ervaren team.

Verbindingen

Connectiviteit is key! Met een eigen glasvezelnetwerk, maar ook met mogelijkheden voor straal(zicht)verbindingen zijn data, diensten en systemen altijd bereikbaar. Dataverbindingen zijn uiteraard dubbel uitgevoerd zodat continuïteit is gewaarborgd.

 

Uptime

Ook de stroomvoorziening en koeling zijn zonder uitzondering redundant zodat we uptime van uw server(s) garanderen en verstoringen voorkomen. Zelfs bij brand.

 

Schaalbaar maatwerk

Een kleine onderneming heeft misschien genoeg aan 1 server, een multinational aan meer ruimte op verschillende locaties of zelfs een eigen datacentrum . Alles is mogelijk bij Datacenter Groningen. Doordat we provider- en carrierneutraal zijn en gebouwd op groei, kunnen alle oplossingen besproken worden. Ook he realiseren van een eigen datacentrum op ons terrein. U kunt dan gebruik maken van de kennis, kunde en mogelijkheden van Datacenter Groningen, maar hebt uw eigen gebouw.

 

Veilig beheer en gebruik

Datacenter Groningen is uw hoogwaardige colocatie ‘om de hoek’, waar u uw gegevens goed kunt beheren en veilig op kunt slaan. Door de schaalbaarheid van Datacenter Groningen kunnen we eenvoudig meebewegen bij groei van uw gegevensstromen.
Toevoegen van extra servers of racks is geen enkel probleem.

 

Groene ICT

Gebruik van groene stroom is voor ons vanzelfsprekend. Door te kiezen voor innovatieve koelsystemen als ‘freecooling’ en ‘cold-corridor’ brengen we het energieverbruik aanzienlijk naar beneden. Voor de koeling gebruiken we bijvoorbeeld buitenlucht. Dit ontlast niet alleen het milieu maar ook nog eens uw portemonnee.