Das erste wasserstoffbetriebene mobile Rechenzentrum der Welt!

21 Juli 2023

Am Montag, den 15. November 2021, wurden zwei Seecontainer hinter dem Gebäude von Datacenter Groningen aufgestellt. Es ist das erste wasserstoffbetriebene mobile Rechenzentrum der Welt. Der erste Container beherbergt eine Wasserstoffturbine und ein Kühlsystem, während im zweiten Container Racks mit Servern und anderen Geräten aufgestellt werden. Dieses Projekt ist eine Zusammenarbeit zwischen Datacenter Groningen und Noorderpoort. Das Besondere an diesem Projekt ist, dass die Wasserstoffturbine als primäre Energiequelle dient.

Over Datacenter Groningen
In samenwerking met Getronics heeft Datacenter Groningen een betrouwbaar datacenter gebouwd, dat beschikt over de meest moderne faciliteiten en innovatieve systemen en alles is dubbel uitgevoerd. Dit datacenter is ISO 9001/27001 en NEN 7510 gecertificeerd en hiermee wordt gegarandeerd dat de zaken op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen en informatiebeveiliging goed geregeld zijn.

Het ligt op een perfecte locatie tussen Eemshaven en de N33 (Assen). Het is een uitstekende verbindingsmogelijkheid voor zowel een fysiek bezoek als een bezoek aan ‘de digitale snelweg’.

Over Weserve
Weserve is een provider en operator van glasvezel en sinds 2003 actief in de cloud- en hostingmarkt. Sinds 2013 focust het bedrijf zich op glasvezeldiensten en inmiddels voorzien ze vele locaties van internet, televisie en telefonie op glasvezel. Naast de zakelijke markt, wordt ook de consumentenmarkt bediend met een tweetal consumentenmerken.

Weserve beheert haar eigen netwerk en hardware vanuit 25 datacenters verdeeld over Nederland. Het bedrijf beschikt over eigen koppelingen met diverse grote glasvezelleveranciers. Daarnaast belicht en beheert Weserve haar eigen aangelegde netwerken en die van derden, zoals de netwerken van diverse glasvezelcoöperaties in Nederland.

Weserve biedt housing aan tegen zeer concurrerende prijzen zonder in te leveren op kwaliteit. Kortom, uw IT-infrastructuur is in goede handen!