Weserve übernimmt Datacenter Groningen

21 Juli 2023

Das in Hengelo ansässige Unternehmen Weserve hat mit der Übernahme von Datacenter Groningen seine Dienstleistungen um das IT-Housing und die damit verbundenen Aktivitäten erweitert. Weserve konzentriert sich bereits seit längerem auf den Ausbau der Glasfaser- und Hosting-Dienste. Das bestehende Netz von Weserve wird mit Datacenter Groningen verknüpft. Es besteht aus einem Glasfaserring durch die nördlichen Niederlande und bietet mehr Kapazität für das Rechenzentrum. Für die Kunden bei Datacenter Groningen bedeutet dies eine größere Netzabdeckung und höhere Bandbreiten für den Internetverkehr bei geringeren Kosten.

Over Datacenter Groningen
In samenwerking met Getronics heeft Datacenter Groningen een betrouwbaar datacenter gebouwd, dat beschikt over de meest moderne faciliteiten en innovatieve systemen en alles is dubbel uitgevoerd. Dit datacenter is ISO 9001/27001 en NEN 7510 gecertificeerd en hiermee wordt gegarandeerd dat de zaken op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen en informatiebeveiliging goed geregeld zijn.

Het ligt op een perfecte locatie tussen Eemshaven en de N33 (Assen). Het is een uitstekende verbindingsmogelijkheid voor zowel een fysiek bezoek als een bezoek aan ‘de digitale snelweg’.

Over Weserve
Weserve is een provider en operator van glasvezel en sinds 2003 actief in de cloud- en hostingmarkt. Sinds 2013 focust het bedrijf zich op glasvezeldiensten en inmiddels voorzien ze vele locaties van internet, televisie en telefonie op glasvezel. Naast de zakelijke markt, wordt ook de consumentenmarkt bediend met een tweetal consumentenmerken.

Weserve beheert haar eigen netwerk en hardware vanuit 25 datacenters verdeeld over Nederland. Het bedrijf beschikt over eigen koppelingen met diverse grote glasvezelleveranciers. Daarnaast belicht en beheert Weserve haar eigen aangelegde netwerken en die van derden, zoals de netwerken van diverse glasvezelcoöperaties in Nederland.

Weserve biedt housing aan tegen zeer concurrerende prijzen zonder in te leveren op kwaliteit. Kortom, uw IT-infrastructuur is in goede handen!