Login
050-7630515 - Contact Datacentrum Groningen Zuidbroek A7 Gouden Driehoek
Innovatief koelen koelsystemen servers datacenters
Door te kiezen voor innovatieve oplossingen voor het koelsysteem zoals ‘freecooling’ en ‘cold-corridor’ kunnen wij het energieverbruik aanzienlijk reduceren. Voor de koeling wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van ‘directe vrije koeling’. Doordat de temperatuur binnen meestal hoger is dan de temperatuur buiten, kan er gekoeld worden met behulp van buitenlucht. Dit ontlast niet alleen het milieu maar ook nog eens uw portemonnee.

Datacenter Groningen heeft een geavanceerd actief klimaatbeheersingssysteem. Op de datavloer gebruiken wij zogenaamde warme en koude paden, ook wel cold-corridors genoemd. Hierdoor komen koude en warme lucht niet met elkaar in contact. Deze inrichting zorgt voor de meest efficiënte manier van koelen. De koude lucht wordt onder de vloer geblazen en via strategisch geplaatste ventilatietegels komt de koude lucht in de afgesloten ‘koude straat’. Die wordt vervolgens aangezogen door de apparaten, zodat die worden gekoeld. De warme lucht wordt uiteindelijk de ruimte uitgeblazen.

Laatste nieuws

Noord Nederlands CyberCrime en ICT verzekerings Seminar
Stel je voor: je website wordt gehackt. En terwijl je dacht dat je dit allemaal goed geregeld had, liggen nog dezelfde dag alle bedrijfsgegevens op straat. Deze situaties zijn wekelijks in het nieuws. Hoog tijd dus om eens dieper op dit onderwerp in te gaan. Tijdens een speciaal seminar krijg je informatie over allerlei online bedreigingen en concrete handvatten hoe hiermee om te gaan. Het seminar wordt speciaal voor Ondernemers van de Regio Gro... Lees meer »»