Login
050-7630515 - Contact Datacentrum Groningen Zuidbroek A7 Gouden Driehoek
Innovatief koelen koelsystemen servers datacenters
Door te kiezen voor innovatieve oplossingen voor het koelsysteem zoals ‘freecooling’ en ‘cold-corridor’ kunnen wij het energieverbruik aanzienlijk reduceren. Voor de koeling wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van ‘directe vrije koeling’. Doordat de temperatuur binnen meestal hoger is dan de temperatuur buiten, kan er gekoeld worden met behulp van buitenlucht. Dit ontlast niet alleen het milieu maar ook nog eens uw portemonnee.

Datacenter Groningen heeft een geavanceerd actief klimaatbeheersingssysteem. Op de datavloer gebruiken wij zogenaamde warme en koude paden, ook wel cold-corridors genoemd. Hierdoor komen koude en warme lucht niet met elkaar in contact. Deze inrichting zorgt voor de meest efficiënte manier van koelen. De koude lucht wordt onder de vloer geblazen en via strategisch geplaatste ventilatietegels komt de koude lucht in de afgesloten ‘koude straat’. Die wordt vervolgens aangezogen door de apparaten, zodat die worden gekoeld. De warme lucht wordt uiteindelijk de ruimte uitgeblazen.

Laatste nieuws

Met welke actuele juridische kwesties heb je te maken?
Dutch Datacenter Association (DDA) heeft samen met ICTRecht een rapport geschreven ‘Datacenter & Recht’. Het rapport licht de de verplichtingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)toe. Ook wordt er gekeken naar de impact van blockchain. Volgend jaar mei zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming definitief van kracht gaan. Welke stappen moet je als organisatie nog nemen om hier klaar voor te zijn. Dit rapport geeft ... Lees meer »»